SNAGA OBJAVLJIVANJA - Kršćanska udruga Derek Prince

KRŠĆANSKA UDRUGA DEREK PRINCE
KRŠĆANSKA UDRUGA DEREK PRINCE
Idi na sadržaj
PROUČAVANJE > KNJIGE
Autor: Derek Prince
Naziv knjige: SNAGA OBJAVLJIVANJA
Izvorno izdanje: Power Of Proclamation
Prijevod: Tamara Vranić

Izdavač: KRŠĆANSKA UDRUGA DEREK PRINCE
Tisak 1. izdanja: VMV, Slovakia
ISBN: 978-953-777-05-0

Uvez knjige: meko ljepljene korice
Veličina knjige: 17,5 x 11 cm
Broj stranica: 83
Broj koda: K-018

Stupanj proučavanja: napredni

Cijena: 25,00 HRK


OPIS KNJIGE:
Velika se snaga otpušta objavljivanjem Božje Riječi. Mnogi kršćani nisu niti svjesni ovog nevjerojatnog potencijala koji ima je dostupan. Božja Riječ snažno je relevantna u svim situacijama, od osobnih potreba do međunarodnih kriza. Tijekom mnogih desetljeća službe, Derek Prince je objavljivao Božju Riječ svaki dan. Spoznao je, iz osobnog iskustva, ogromnu promjenu koju ono donosi u duhovno ozračje.

Bez obzira na ono s čime se suočavamo, objavljivanjem Božje Riječi u svoje okolnosti, otpuštamo Božju stvaralačku silu koja ih mijenja. Svaki vjernik ima privilegiju i odgovornost objavljivati Božju Riječ. U ovoj knjizi Derek Prince najprije postavlja biblijski temelj, a zatim daje praktične savjete kako primijeniti navedena načela u svakodnevnom životu.

SADRŽAJ:
1. Poglavlje: Objavljivanje Božje riječi
Objave
Strah Gospodnji
Pravednost i svetost
Zdravlje i snaga
Vodstvo, zaštita i sigurnost
Božje djelovanje u međuljudskim odnosima
Kušnje i testovi
Duhovna borba
Savršeno otkupljenje
Mentalna i emocionalna stabilnost
Služenje Bogu
Razmjena na križu  
Priznanje otkupljenih vjernika
Samo po Kristovoj krvi
Objava o vjeri u Božju zaštitu

KOMENTARI POJEDINACA O OVOJ KNJIZI:
Ovo je mala knjižica, imam ju više godina kod sebe. Bez obzira u kakvim situacijama se nalazimo, ako naučimo objavljivati Božju Riječ u sve situacije – osloboditi će se Božja kreativna, transformacijska sila. Svaki vjernik ima privilegiju i odgovornost da objavljuje Božju Riječ. Ova knjižica je objavljivanje/izgovaranje dijelova Pisma za osobnu korist, i korist drugih u molitvi. Ono što sam naučila iz ove knjižice, bilo je temelj izgradnje, i pouzdanja u Krista. Jednom kada naučite kako uporabiti Pismo ili Riječ Božju u obliku objavljivanja i čvrsto stanete na njima, imati ćete čvrsto pouzdanje kada problemi dođu. L.B.

U knjizi Danijela trećeg poglavlja imamo tri Božje sluge: Šadrak, Mešak i Abed Nego. Oni su se našli u bez izlaznoj situaciji, ali njihovo pouzdanje u Boga se očitovalo kroz izgovorene riječi (proklamaciju): 17 Bog naš, kome služimo, može nas izbaviti iz užarene peći i od ruke tvoje, kralju (Nabukodonozoru); on će nas i izbaviti. 18 No ako toga i ne učini, znaj, o kralju: mi nećemo služiti tvojemu bogu niti ćemo se pokloniti kipu što si ga podigao."  Nakon toga Bog ih je izbavio iz nemoguće situacije: oni su izašli bez ikakve povrede iz užarene peći. Na sličan način: kršćanin se može naći u bez izlaznoj situaciji, ali što će iz njegovih usta (proklamacija) izaći? Riječi sumnje, ili nevjere?! Riječi razočaranja?! Ili riječi vjere i pouzdanja u Boga. Sveto Pismo kaže: vjerujem zato govorim (2. Kor 4:13 NIV), ako ustima ispovjedimo…, i srcem vjerujemo…, bit ćemo… Doista, srcem vjerovati…, a ustima ispovijedati… (Rim 10:9-10). Jezik ima moć života i smrti (Izr 18:219), zato uporabimo jezik da proklamiramo Riječ Božju u našu korist, i korist bližnjih. D.B.


Bez komentara
Copyright © 2019 Kršćanska udruga Derek Prince.
Natrag na sadržaj