IZRAEL I ŽIDOVSKI NAROD - Kršćanska udruga Derek Prince

KRŠĆANSKA UDRUGA DEREK PRINCE
KRŠĆANSKA UDRUGA DEREK PRINCE
Idi na sadržaj
O NAMA > O AUTORU

IZRAEL I ŽIDOVSKI NAROD

Derek kaže: "Živeći u Engleskoj nikada ne bih bio antisemista, ali ja nisam znao niti brinuo za židovski narod. Imao sam za prijatelje dvojicu židova na Cambridge sveučilištu, njih je bilo lako razumjeti."

Kada je britanska vojska stacionirala Dereka u Jeruzalemu pred sami kraj drugog svjetskog rata, Derek je gledao sa čuđenjem i strahopoštovanjem kako se židovski narod vraća iz mnogih različitih zemalja nakon gotovo dvije tisuće godina progonstva. Dok je čitao knjige od Izaije, Jeremije i Ezekiela shvatio je da se ispred njegovih očiju ispunjavaju proročanstva iz Biblije.

Kao gost student na hebrejskom sveučilištu (jedini poganin u to vrijeme), za vrijeme svakodnevnog života sa Lidijom i šest usvojenh židovskih kćeri, Derek je vidio kako je Bog strpljiv i vjeran. Isto tako vidio je otpornost židovskog naroda na svaku vrstu pritiska i uvreda. Derek kaže: "Dužni smo platiti židovskom narodu veliki dug. Bez njih, crkva bi bila bez patriarha, bez proroka, bez apostola, bez Biblije i bez Spasitelja. Najdragocijenija stvar mog života je moja Biblija, zbog toga ja sam dužan židovskom narodu."

Kroz ovu knjižicu Naš dug izraelu, i njegove propovjedane poruke, Derek Prince je pobudio kršćane cijeloga svijeta na njihovu odgovornost prema Izraelu i židovskom narodu. Njegova knjiga Zadnja riječ o Bliskom istoku, istražuje u detalje proroštva koja se ispunjavaju i otkriva Božji plan nad Bliskim istokom kako se naše doba primiče kraju.

U jednoj drugoj knjizi Sudbina Izraela i crkve, Derek opisuje sedamdeset i devet puta spominjanje riječi Izrael ili Izraelac u Novom zavjetu, zaključujući kako Izrael nikada nije upotrebljen kao sinonim za crkvu. On objašnjava kako crkva treba prepoznati posebnu ulogu u sudbini Izraela, i da se uskladi sa Božjim ciljevima.

Iz nacije u naciju, Derek je otkrivao sadašnje ispunjenje Jeremije 31:10 u cijelom svijetu: Čujte, o narodi, riječ Jahvinu, objavite je širom dalekih otoka: "Onaj što rasprši Izraela, opet ga sabire i čuva ga k'o pastir stado svoje!"

Zatim u Isusovim riječima on je zaključio: "Danas su se ispunile ove riječi koje ste čuli svojim ušima."

Navodeći svoje slušatelje na pozitivan odgovor, on citira tri usporedbe iz Mateja 25. poglavlja i kaže: U svakoj usporedbi bili su pojedinci koje je Bog sudio i odbacio. Zašto? Svi su imali ovo zajedničko: ravnodušnost i pasivnost. Nije bilo ono što su oni učinili, nego je bilo ono što oni nisu učinili. Mi smo za ili protiv, bilo da skupljamo ili rasipamo, bilo da gradimo ili rušimo. Ne postoji sredina. Bog očekuje od nas kršćana da ohrabrujemo i molimo za Izrael.

Derek pokazuje svoje osobno uvjerenje u proročke djelove Pisma živjeći u Izraelu i stojeći rame uz rame sa židovskim narodom kroz procese i izazove svakodnevnog života. On opisuje zagovorničku molitvu kao svoj glavni zadatak - moliti Boga da ispuni svoju Riječ i donese spasenje Bliskom istoku, Židovima, Muslimanima i Nominalnim kršćanima.

Copyright © 2019 Kršćanska udruga Derek Prince.
Natrag na sadržaj